Greseli de evitat atunci cand va cautati un loc de munca

Exista multe locuri de munca in Bucuresti din care un candidat isi poate alege. Fiecare anunt publicat pe site-ul de job-uri infomunca.ro vine insotit si de anumite precizari ale angajatorului, cu scopul de a tria cat mai eficient candidatii pentru postul respectiv. Insa nu toti cei care isi cauta un loc de munca citesc cu atentie aceste precizari sau pur si simplu nu tin cont de ele. Exista anumite lucruri pe care trebuie sa le evitati, daca doriti sa va gasiti cat mai usor si rapid un loc de munca.
In primul rand, nu trebuie sa mintiti atunci cand va compuneti Curriculum Vitae. Este total neplacut atat pentru anagajator, cat si pentru dumneavoastra, momentul in care, la interviu, adevarul iese la iveala. Sa spunem, de exemplu, ca doriti sa gasiti locuri de munca in Sibiu in domeniul biroticii. In CV, dumneavoastra ati trecut la abilitati practice si stenografia. Ajungand la interviu, angajatorul va da o mica proba de lucru, rugandu-va sa stenografiati rapid o discutie, iar dumneavoastra nu stiti sa faceti acest lucru. Minciunile sau exagerarile trecute in CV nu va ajuta la nimic, ci va ingreuneaza gasirea unui post bun.
Nu va bazati doar pe prieteni, rude sau cunostinte, atunci cand va cautati un loc de munca. Este drept ca poate va cresc sansele de angajare atunci cand sunteti recomandati de cineva, insa exista si situatii in care un potential job poate intarzia sa apara, iar dumneavoastra veti pierde timp pretios. Mai bine va faceti un cont pe site-uri cu anunturi si oferte de munca, asa cum este si infomunca.ro si cautati in mod activ, decat sa asteptati sa se iveasca vreo oportunitate de la cunoscuti.
Nu trimiteti aceleasi CV si aceeasi scrisoare de intentie la toate job-urile de care sunteti interesati si pentru care aplicati! Personalizati-le in functie de fiecare tip de job, astfel incat angajatorii sa vada intereseul dumneavoastra.
Nu treceti in CV toate experientele dumneavoastra de munca anterioare, ci doar pe cele relevante pentru job-ul pentru care candidati. Angajatorii nu apreciaza daca treceti prea multe job-uri in CV, deoarece acest fapt poate denota ca sunteti nestatornici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *