Ce nu stiai despre somn

Cand vine vorba de somn, din start imi fuge gandul la patul de acasa. Patul meu este extrem de confortabil. De curand mi-am cumparat o saltea noua, o lenjerie de pat de lux de calitate, perne moi, o pilota si o cuvertura. Salteaua mi-am cumparat-o direct din magazin, iar celelalte produse le-am cumparat online, de pe asternuturisiprosoape.ro . Pe acest site gasesti doar produse de calitate. Saptamana viitoarevreau sa imi cumpar de aici si prosoape bambus . Am auzit ca sunt de o calitate superioara, ceea ce imi doresc.

Cred ca e foarte important sa avem un somn de calitate. Si, daca tot am amintit de somn, vreau in cele ce urmeaza sa iti spun cateva lucruri interesante despre somn.

 

Stiai ca…:

  • un om poate rezista mai mult timp fara mancare, decat fara somn? Lipsa de somn poate duce la moarte in momentul in care un om nu doarme timp de 10 zile. Insa, fara mancare, un om poate rezista chiar si 2 saptamani. Cu toate acestea, sunt si exceptii. Recordul in privinta lipsei de somn este de aproape 19 ore. Persoana respectiva a avut halucinatii, a vorbit fara noima si a suferit pierderi de memorie.
  • toti oamenii viseaza, chiar si cei care din nastere nu vad? Cei care nu vad din nastere viseaza cu ajutorul celorlalte simturi pe care le au mult mai dezvoltate.
  • nu stranutam atunci cand dormim?
  • numarul de ore de somn difera in functie de varsta? Bebelusii dorm chiar si 16 ore pe zi, un adult are nevoie in medie de 8 ore de somn pe zi, iar un varstnic de 6 ore de somn pe zi.
  • in timpul somnului organismul elimina hormoni care duc la regenerarea creierului si la eliminarea toxinelor din organism?

Acestea sunt doar cateva dintre lucrurile interesante legate de somn. Tu ce alte lucruri interesante legate de somn mai stii?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *